Hoe wordt je GGD arts?

Eerste fase

  1. Je start met een opleidingsperiode van negen maanden.
  2. Daarna volg je gedurende drie maanden een stage in een aanpalend klinisch specialisme, zoals kindergeneeskunde of kinder- en jeugdpsychiatrie.
  3. Dan volgt er een stage M+G van drie maanden, waarin je de verbreding zoekt.

Welke opleiding heb je nodig voor jeugdarts?

Jeugdarts opleiding Om jeugdarts te worden, heb je een registratie als basisarts nodig. De vervolgstap kan een introductiecursus JGZ 0-19 jaar zijn en daaropvolgend de eerste fase van de medische vervolgopleiding maatschappij en gezondheid, profiel jeugdarts 0-19 jaar (met een duur van twee jaar op fulltime basis).

Wat is jeugdarts KNMG?

De jeugdarts richt zich op de gezondheid van individuen én groepen jeugdigen. De nadruk van de geneeskundige taken ligt op het bewaken en bevorderen van de gezondheid en het voorkomen of vroegtijdig opsporen van ziekten.

Hoe word je consultatiebureau arts?

Artsen volgen hiervoor de eerste fase van de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid (M&G), profiel JGZ. Deze tweejarige opleiding, bij voltijdse aanstelling, wordt in Nederland op meerdere plaatsen aangeboden door twee opleidingsinstituten: TNO en de NSPOH.

Wat doe je als jeugdarts?

Als jeugdarts zorg je voor alle kinderen en jongeren. Je werkt met jonge kinderen en hun ouders op het consultatiebureau en met oudere kinderen op het basis-en voortgezet onderwijs. Je bent bezig met patiëntenzorg, de lichamelijke, psychosociale en emotionele ontwikkeling en omgeving van een kind, en met preventie.

Wat verdient een schoolarts?

Een volwaardig jeugdarts zal in loondienst ongeveer een salaris verdienen tussen de 3500 en 5500 euro bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, opleidingen en verdere verantwoordelijkheden.

Wat verdient een jeugdarts?

Het salaris van een geregistreerd Jeugdarts bedraagt minimaal € 4.279,-en maximaal € 5.872,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur.

Wat doet een jeugdarts GGD?

Wat doet de arts van het consultatiebureau?

Wat is een consultatiebureau? Een consultatiebureau (CB) is een organisatie die de gezondheid, ontwikkeling en groei van je kindje volgt. Je krijgt hier gratis advies en medische zorg voor je kind. Vanaf de geboorte tot je kind 4 jaar is, brengen jullie regelmatig een bezoek aan het consultatiebureau.

Wat voor opleiding heb je nodig voor consultatiebureau?

Opleiding jeugdverpleegkundige De jeugdverpleegkundige heeft een afgeronde opleiding hbo-v, richting maatschappelijke gezondheidszorg met de minor de kraam-, kind- en jeugdzorg. Daarna is de opleiding verpleegkundige maatschappij en gezondheid (M&G), profiel jeugdverpleegkundige, mogelijk.

Wat verdien je als jeugdarts?

Gemiddeld ligt het salaris van de Jeugdarts tussen de €2750,- en €4800,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren een eindejaarsuitkering en vaak een vergoeding voor kinderopvang.

Wat verdient een GGD?

Gemiddelde GGD-Arts (m/v) maandelijks betaling in Nederland is ongeveer € 3.791, hetgeen 18% onder het landelijk gemiddelde is.


Previous post What is an experimental design in research?
Next post Do I need to peel butternut squash before roasting?