Sigorta Denetleme Kurulu nereleri denetler?
Sigorta Denetleme Kurulu’nun kuruluş amacı, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile diğer kanunların özel sigortacılık ve bireysel emeklilikle ilgili hükümleri kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin, özel …
Sigorta Denetleme Kurulu Neyi denetler?
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörleri ile ilgili diğer mali piyasalar hakkında konsolide raporlar düzenlemek, bu konulardaki çalışmalara katılmak ve mütalaa vermek. Sigortacılık ve bireysel emeklilikle ilgili denetim gerektiren ihbar ve şikayetleri incelemek ve sonuçlandırmak.
Sigorta şirketleri hangi kurum tarafından denetlenir?
Sigorta şirketleri, sigorta kapsamında gerekli olan tüm faaliyetleri gösteren şirketlerdir. Sigortacılığa dair gereken tüm elemanları ile kapsamlı bir şekilde hizmet veren sigorta şirketleri, belirli kanunlar ve düzenlemeler dâhilinde Sigorta Denetleme Kurulu tarafından denetlenmeye devam ediyor.
SDDK nedir?
Sigorta sektörünün BDDK’sı gibi görev yapacak olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK), sigortacılık ve özel emeklilik için mevzuat hazırlayacak, uygulayacak ve ilgililer tarafından uygulanmasını izleyip yönlendirecek.
Sigortacılıkta Denetim neden önemlidir?
Denetimin” asli amacı, sigortacılık faaliyetlerinin yasalara ve kamunun yararına uygun şekilde, sigorta ettirenleri sigortalılar yanı sıra üçüncü kişilerin hak ve menfaatlerini (çıkarlarını) ihlal etmeyecek şekilde sürdürülmesini ve geliştirilmesini sağlamaktır”.
Sigortacilik ve özel emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu hizmetli nedir?
Sigortacılık, özel emeklilik ve ilgili diğer mali piyasalarla ilgili alınacak kararların oluşumuna katkıda bulunmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen gelişmeleri de incelemek ve gözönünde bulundurmak suretiyle sigortacılık, özel emeklilik ve ilgili diğer mali piyasalar hakkında konsolide raporlar …
Sigortacılık ve emeklilik Denetleme Kurulu hizmetli ne iş yapar?
Kurumun Görevleri Sigortacılık ve özel emeklilik alanında faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlarla ilgili inceleme, denetleme ve soruşturma işlerini yürütmek.
Sigortacılık sektörünün düzenlemesi ve denetlemesi hangi kurum tarafından yapılır?
Hazine Müsteşarlığı, diğer görevlerinin yanı sıra, ülkemizde sigortacılık ve bireysel emeklilik) sektörüne ilişkin düzenleme, denetim ve izleme faaliyetlerini yürütmekle sorumlu ve yetkili kamu kurumudur.
Sigortacılık piyasasını kurallarını ve diğer aktörlerin davranışlarını etkileyen düzenleyen veya denetleyen tarafa ne denir?
Buna Lehdar (sigortadan faydalanan kişi) denilmektedir. Kamu Otoritesi Sigortanın tarafları açısından kamu otoritesi; sigortacılık piyasasını, kurallarını ve diğer aktörlerin davranışlarını etkileyen, düzenleyen ve/veya denetleyen kurum veya kurumlar olarak belirtilebilir.
Mete Güler kimdir?
Mete Güler, 2019 yılından bu yana Doğal Afet Sigortaları Kurumunda (DASK) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 2018 yılından itibaren de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde (SBM) Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Mete Güler, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Sigortacılıkta iç denetim nedir?
İç denetim sistemi genelgenin 1. maddesinde “İç denetim sistemi sigorta ve reasürans şirketinin tüm iş ve işlemlerinin; özellikle yürürlükteki kanun, yönetmelik, tebliğ, tarife ve talimatlar, genel şartlar ile diğer mevzuata, şirketin iç yönergeleri ile yönetim stratejisi ve politikalarına uygunluğunun sürekli kont- …
Sigorta şirketlerinin faaliyetleri nelerdir?
Sigorta acenteleri, sigorta yaptırmak isteyen kişilerle, sigorta şirketi adına görüşmelerde bulunmak, yetkileri çerçevesinde poliçe düzenlemek, sigortalıya çeşitli danışmanlık hizmetlerinde bulunmak ve yetkili oldukları hallerde belli bir orana kadar hasar ödemek gibi faaliyetlerde bulunmaktadır.